CRM System

Hej alla!

Tänkte bara ta upp det här med CRM system. Om ni vet vad CRM står för kommer jag ge er pokaler så ni ställer på er favorit hylla!… Är ni redo att gissa? Cus…. Custo… Customer, bra du är en bra bit på väg. Customer relat…. Japp Customer Relationship Manager! BRA GISSAT! (med lite hjälp, eller hur?)

Så vad gör en CRM system egentligen?. I enkla ord så använder man ett sådant CRM system för att du ska kunna vårda kundrelationer med hjälp av teknologin, tack vare ett sådant system kan du ordna och administrera dina kunder och på så sätt höja kundrelationen.

Varför ska man ha ett sådant system, undrar du?

Fördelarna är många men jag tänkte ta fram några jag tycker är speciell viktiga:

1. Du får en sån bra koll på kundkontakter redan från första början! Detta gör att du får en bra insikt i kundens behov och kan därmed börja anpassa ditt arbete utifrån kundens behov, utan att du tappar fokus, då du alltid kan återvända till den här första kontakten.

2. Du kan följa upp tiderna så mycket mer konkret i de kundärenden du får. Det här betyder för dig att du kan återigen styra upp arbetet men på ett mycket mer professionellt sätt. Vilket kommer att öka förtroende från dina kunder.

3. Genom att använda dig av ett CRM system kommer du också kunna arbeta proaktiv för att behålla dina kunder, eftersom du redan har identifierat de eventuella problem de kan stå inför eller helt enkelt genom att använda dig genom merförsäljningstekniker.

Dessa är några få men viktiga och relevanta punkter om varför du ska använda dig av ett CRM system. Om du inte har det idag finns det massor med bra tips där ute, några av dessa program kostar pengar, andra är gratis (med betalda extra funktioner). Läs på vad som kan passa dig bäst, du kanske är ett nytt företag och de gratis varianter kan bli det bästa alternativet eller så är du redan ett etablerat företag utan ett sånt system och vill titta på en variant som kostar men som kanske ger dig mer.

Jag hoppas detta kommer till nytta!

Ha det fint!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *