Konferens

Hej alla,

Hur är det med er? Hoppas ni har kommit ut i den härliga vårsolen och inte har alltför mycket pollenallergi. Men ingen press att ge sig ut heller, ibland mår man helt enkelt bäst av att kura ihop sig hemma i sin egen lugna vrå. Eller vad säger ni, introverterna där ute? Tycker ni också att det är rentav är skönt att många av oss nu i och med corona arbetar mer hemifrån än vi gjorde innan? 

Jag har tänkt på det här på sistone, att man så ofta förväntas vara extrovert, supersocial och nätverka och mingla… men det passar ju inte alla. Så hur kan man vara BÅDE introvert och samtidigt socialisera och nätverka bra i jobbsammanhang? Det ultimata är ju om man har möjligheten att få arbeta hemifrån ibland och att man, om man nu arbetar på ett kontor, har möjlighet till ett avskilt rum så att man kan välja om dörren ska vara öppen eller ej. Vill man sen vara social är det ju en mer aktiv handling att småprata med kollegorna över en kaffepaus eller liknande. 

Som introvert kan man behöva ladda om sitt sociala batteri emellanåt, får man gör det i fred orkar man ju bättre senare. Därför är konferenshotell en ypperlig idé för din arbetsgrupp, det finns exempelvis flera häromkring Göteborg. En av dem har ett utmärkt koncept, walk and talk, där det ingår både tid för att samtala, äta god mat och att bara vara. 

Att samlas på konferenshotell är ett fint sätt att skapa god stämning i arbetsgruppen, lära känna varandra i en annan miljö och samtidigt ha tid och fokus för att få saker gjorda och diskuterade. Walk and talk kan vara bra om man till exempel behöver brainstorma en idé och bolla runt en bra stund innan man börjar strukturera upp det hela. 

Även för oss som är lite mer introverta av oss är detta ett bra sätt att arbeta på, det är ett dygns effektivitet på flera plan – och det bör åtföljas av att få vara ifred på hemmaplan efteråt. Samla tankarna efter konferensen och kanalisera idéerna som föddes. Sedan är det ju såklart lyxigt att bli serverad färdiglagade goda middagar och kul med AW:n på kvällen, särskilt för de kollegor som inte brukar kunna hänga med annars i vardagen på grund av sina livspussel.

Hoppas detta gav er inspiration. Nu blev i alla jag sugen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *